Wonen in Roozenburg

Roozenburg ligt in het noordelijke en oudste deel van Weurt, vlak bij de Pastoor van der Marckstraat. Fase 1 van het wijkje is inmiddels afgerond en Fase 2 staat klaar om te starten. Deze niet alledaagse woonwijk sluit prachtig aan op de directe omgeving: ruime kavels en een aansprekende architectuur en dat op een groene plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Het afwisselende straatbeeld geeft de woningen een eigen identiteit en biedt voor elk iets wils.

Bekijk hier de situatie tekening van Roozenburg

Woonplezier in een royale rij- of hoekwoning, statige twee-onder-één-kapwoning, comfortabele bungalow of elegante half vrijstaande woning. Fase 2 van Roozenburg biedt weer een ruime verscheidenheid aan woningen. Van de twee-onder-één-kapwoning is reeds een modelwoning ingericht.

Afbeelding 006

De eerste fase van de wijk is niet alleen aan de bewoners opgeleverd, ook de openbare ruimte van dit deel is al volledig ingericht. Dat geeft de huidige en nieuwe bewoners het thuisgevoel dat deze wijk voor ogen heeft: vanaf dag één spelende kinderen, straatverlichting en aangelegde straten en groenvoorziening.

 

______________________________________________________________________________

800px-Weurt_(Beuningen)_Rijksmonument_523173_DijkmagazijnWeurt

Samen met Nijmegen vormt het dorp een gebied vol contrasten. De rust van het dorp naast het vertier van de grote stad, studenten en jongeren leven er naast gezinnen en gepensioneerden. Verder biedt het dorp een aangenaam landelijke woonomgeving met veel groen en eeuwenoude boerderijen. Ze herinneren aan het landleven van weleer. Het natuurgebied in de directe omgeving van Roozenburg is gevarieerd en karakteristiek.

Voor een stuk Aan de rand van Weurt staat de roomskatholieke Sint Andreaskerk, een neogotische kerk. De gemeente Beuningen doet er zoveel mogelijk aan om historische monumenten als deze te behouden.oer-Nederland moet u in de uiterwaarden zijn. Wandelen en fietsen is ideaal op de autovrije dijk.______________________________________________________________________________